Historische Kring Nieuwpoort

Nieuwpoort - Groot-Ammers - Langerak - Streefkerk

December 2015: Wedstrijd: De Schippersjongen Verkleed

I.v.m. het 35-jarig jubileum kan iedereen meedoen met deze wedstrijd.

Voor de kinderen: kleur, knip, plak en geef de schippersjongen een nieuwe outfit. Jullie mogen ook zelf nieuwe kleren voor de schippersjongen bedenken!
De schippersjongen zelf is van dikker karton gemaakt met een standaardje, waar je hem na het uitknippen op kunt zetten. Vergeet niet op de achterkant je naam, adres en leeftijd te zetten.
Op de basisscholen in Nieuwpoort zijn de aankleedpoppen uitgedeeld. Heb je géén pop ontvangen, dan kkun je die ophalen bij Van Drenth Schoenen, Hoogstraat 26 in Nieuwpoort.

Oudere jeugd en volwassenen kunnen voor EUR 8,00 een beeldje van de schippersjongen kopen en deze aankleden (met stof, verf, plakken etc). Indien de pop tijdens de entoonstelling geëxposeerd wordt, krijgt de deelnemer EUR 4,00 terug.

Voor de meest originele schippersjongens zijn er prijzen te winnen in de categorie t/m 10 jaar, t/m 18 jaar en volwassenen

Inleveren: uiterlijk 1 december 2015 bij Van Drenth Schoenen, Hoogstraat 26. Hier zijn ook de aankleedpoppen en de beeldjes van de Schippersjongen te verkrijgen. Met kaarsjesavond en op 12 december worden alle werkstukken van de Schippersjongens in Museum Het Stadhuis, Hoogstraat 53 tentoongesteld.

Openingstijden van de tentoonstelling waar alle werkstukken te zien zijn:
woensdag 9 december 2015 van  18.00-21.00 uur (kaarsjesavond) en
zaterdag 12 december 2015 van 13.30-17.00 uur.

De meest originele schippersjongens worden met een prijs beloond! Alle werkstukken gaan na afloop van de tentoonstelling terug naar de makers.


Copyright Historische Kring Nieuwpoort © 2017. All Rights Reserved.